در سال ۲۰۲۳ چه مأموریت‌های فضایی ديگری برنامه‌ریزی شده‌اند؟

ناسا فضاپيمای سايکی خود را در تابستان سال ۲۰۲۳ برای کاوش سیارکی به نام ۱۶ سایکی پرتاب خواهد کرد که گمان می‌رود این سیارک بازمانده سیاره‌ای باشد که در نخستین روزهای شکل‌گیری منظومه شمسی پدید آمده باشد.

آژانس فضایی اروپا (اِسا) که ۲۲ کشور اروپایی حامی آن هستند قصد دارد کاوشگر خود به نام «قمرهای منجمد مشتری» (JUICE) را در آوریل سال ۲۰۲۳ به فضا بفرستد.

این کاوشگر به دنبال نشانه‌های حیات در آب يخ‌زده‌ای خواهد بود که گمان می‌رود زیر لایه‌های سه قمر مشتری - گانيمد، کالیستو و اروپا باشد.

اما در اعتراض به حمله روسیه به اوکراین، اِسا ديگر از موشکی روسی برای قرار دادن تلسکوپ فضایی اقلیدس خود در مدار در سال آینده استفاده نخواهد کرد. به جای آن از موشک فالکون ۹ اسپيس‌اکس استفاده خواهد کرد.

این سازمان همکاری با روسیه را در مأموریت اگزومارس (ExoMars) خود برای فرستادن مریخ‌نوردی به سطح مریخ متوقف کرده و پرتاب آن را تا سال ۲۰۲۸ به تعویق انداخته است.

چین قصد دارد تلسکوپی به نام شونتیان را در دسامبر سال ۲۰۲۳ در مدار پایین زمین قرار دهد که نقشه‌ای از ستاره‌ها و سياه‌چاله‌های دوردست تهیه کند.

چین تا هم‌اکنون کاوشگرها و مریخ‌نوردهای روباتیکی را در سطح ماه و مریخ فرود آورده است و يک ايستگاه تحقیقاتی علمی به اسم تيان‌گونگ در فضا قرار داده است.

ایستگاه فضایی تیانگونگ چین یا «کاخ آسمانی» تحقیقات علمی انجام خواهد داد

دکتر مک‌داول می‌گوید: «در سال‌های اخیر چشم‌اندازی برای بشریت پدید آمده است که به سوی مریخ و فراتر از آن می‌رود.»

او می‌گوید به این دلیل است که کشورهایی مثل چین و هند در سال‌های اخیر در کنار آمریکا، روسيه و اروپا به قدرت‌های فضایی تبدیل شده‌اند.